08-11-07

waar gaat het over ...

‘Afscheid van een vriend’ beste Clouseau-lied
20.000 mensen brengen stem uit via het internet


‘Afscheid van een vriend’, de bekende ballad van Clouseau uit 1992, is vrijdagmiddag uitgeroepen tot beste Clouseau-lied van de voorbije twintig jaar. De voorbije weken hebben bijna 20.000 mensen via de websites van Eén, VTM, Radio 2, Donna en Clouseau hun stem uitgebracht.

Op donderdag 4 oktober gaven Eén, VTM, Radio 2 en Donna samen het startschot voor een interactieve zoektocht naar de beste Clouseau-song van de voorbije twintig jaar. Dat gebeurde via een grote internetvoting op de websites van de verschillende netten i.s.m. clouseau.be. Op die vijf sites was de volledige lijst van officieel uitgebrachte nummers van Clouseau te vinden. Iedereen kon één stem uitbrengen op zijn favoriete nummer. Gisteren werd de stemming afgesloten. Precies 19.830 Vlamingen brachten hun stem uit.

‘Afscheid van een vriend’ op 1

Vrijdag maakten Koen en Kris, in aanwezigheid van Yasmine van ‘De rode loper’, Guy De Pré van Radio 2 en een VTM-reportageteam, de top tien van de stemming bekend in het programma ‘Goudzoekers’ op Radio 2.
Dit is ‘m:

1. Afscheid van een vriend (Doorgaan, 1992) 12,47 %
2. Domino (Of zo…, 1990) 11,46 %
3. Nobelprijs (Adrenaline, 1996) 10,88 %
4. Daar gaat ze (Hoezo?, 1990) 6,94 %
5. Anne (Hoezo?, 1989) 5 %
6. En dans (En dans, 2002) 3,85 %
7. Heb ik ooit gezegd (In stereo, 1999) 3,81 %
8. Altijd heb ik je lief (Doorgaan, 1992) 3,68 %
9. Vonken en vuur (Vonken en vuur, 2006) 2,97 %
10. Passie (Oker, 1995) 2,57 %

Reactie van Koen en Kris Wauters:
Clouseau is zijn fans alweer zeer dankbaar. Niet alleen vinden Koen en Kris 20.000 unieke stemmen heel veel, ze zijn ook heel tevreden met het resultaat:' Wij kunnen ons helemaal vinden in deze top 10.


Alle periodes uit onze 20 jaar plaatjes maken zijn erin vertegenwoordigd. Songs uit 1989, 1992, 1996, 2001 en 2006! Onze eigen top 10 zou vermoedelijk ook de meeste nummers uit dit eindresultaat bevatten.Misschien hier en daar in een andere volgorde en misschien één of twee andere titels, maar voor 90% ongetwijfeld vergelijkbaar.

Met plezier zullen we deze tien nummers in ons sportpaleisrepertoire verwerken. Voor wat betreft het 'winnende' nummer moeten we eerlijk zijn: dit hadden we zien aankomen! 'Afscheid van een vriend' heeft al die jaren zoveel emoties en reacties losgemaakt dat we wel zeker dachten dat het de top 3 zou halen.

Deze top 10 staat uiteraard op onze verzamelaar 'Clouseau 20', die uitkomt op 2 november. Een mooi lijstje waar we fier op kunnen zijn. Met onze dank aan iedereen die zijn stem heeft uitgebracht en natuurlijk aan de openbare én de commerciele omroep om deze poll samen te organiseren!
Tot in het sportpaleis!

Koen en Kris

Radio 2: ‘Clouseau unplugged’ op 15 november

De top tien van de internetstemming vormt de basis van een mooi, intiem ‘unplugged’ concert van Clouseau op donderdag 15 november op een geheime locatie. Een 200-tal luisteraars en kijkers die via Radio 2, Donna en Eén hun stem hebben uitgebracht worden daarop uitgenodigd. Radio 2 zendt het concert live uit in ‘De grote beer’ en op een.be, radio2.be en donna.be kan iedereen het evenement ook bekijken. De web-tv-uitzending blijft de dagen nadien gratis opvraagbaar. Eén zal rond de jaarwisseling het integrale concert ook op televisie uitzenden.

Eén: De rode loper-special op 18 november

‘De rode loper’ brengt op zondag 18 november om 18.10 uur een echte Clouseau-special. Het showbizzmagazine brengt uitgebreid verslag uit van het unplugged-concert van 15 november en haalt bekend Vlaanderen voor de microfoon voor felicitaties aan het adres van Koen en Kris.

 

Hier gaat het dus allemaal over ... Ik heb één keer gestemd op " de nobelprijs " Je ziet het hé , het moet maar lukken !

Ventje heeft direct gezegd " neem Dorien maar mee " en dat vind ik nu echt heel mooi van hem ! Ze is al jaren fan van hem en heeft al verschillende keren een kus van hem gekregen !!!  Ze wil iedere keer snoep mee nemen en heeft al iedere keer geluk gehad dat hij het aannam . Ze heeft ook eens mee op het podium gestaan in de Koningin Elisabeth zaal ... Ze vraagt zich nu af of hij zich dat nog herinnerd , zij is het zeker nog niet vergeten !!!

012

16:29 Gepost door madeliefje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) | Tags: top 10, de nobelprijs, clouseau, blij |  Facebook |

Commentaren

Hallo Carine Dat is geweldig hé !!! En wat zal Dorientje tevreden zijn dat ze meekan... dist wordt ee hele speciale avond voor haar, daar ben ik zeker van... Fijn van Bompi om "zijn" plaats zomaar af te staan aan zijn dochter maar ja, zo kénnen we hem natuurlijk hé ;o) Ik kan me perfect vinden in die top10, alhoewel ik "Passie" liever veel hoger had zien staan...

Lieve groetjes voor jou en het gezinnetje en maak er een fijn weekendje van
Lucky

PD Nachtjes weer eens voorbij hé ;o)))

Gepost door: Lucky/knipoogje | 09-11-07

Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog!
Ik ben geen clouseaufan maar als ik moest kiezen koos ik ook steevast voor 'domino' omdat zijn stem daar redelijk 'rauw' in klinkt. Vind de tekst ook zo herkenbaar, simpel maar mooi!

Wens je een fijn weekend!
Groetjes,

Gepost door: M&M | 09-11-07

Madeliefje Ik kom je ook een gezellige namiddag wensen ,en een heel goed weekend zonder dat het te winderig wordt daar hou ik niet van .Dan moet ik zoveel bladeren opruimen voor de deur.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 09-11-07

Hallokes Ik kom jullie een heel gezellig wekend wensen...lieve groetjes

Gepost door: yolanda | 09-11-07

Een gezellige vrijdagavond. Hallo Carine,
Afscheid van een vriend is een prachtig nummer met een heel mooie inhoud.
Een van mijn lievelingsliedjes en door weinigen bekend is : Wat zal ik voor je doen uit de cd : Doorgaan uit 1992,voor mij een van de mooiste liefdesliedjes.
Nog een fijne vrijdagavond en een heel gezellig weekend.
Groetjes.
Tilly & Lucie.

Gepost door: Tilly & Lucie. | 09-11-07

... Woooooow!! ... Der is er hier eentje jaloers zenne ;o) Waaauw, wa ne schone kado!! Ik zal moeten wachten tot het "gewone" sportpaleisconcertje!! Wa zal Dorientje genieten zeg, Zou ik ook doen!! Misschien moet Dorien maar eens met mij mee, als ze dan snoep geeft of ne kus... Ikke dan ook hihihi!! Alé, alvast veel genot, trek schoon fotookes hé!! Tot binnenkort!! Groetekes aan allen! Vicky x

Gepost door: Vicky | 09-11-07

Schitterend dat is het minste wat we hier kunnen over zeggen. En inderdaad, het geluk ligt dus in een klein hoekje. Maar wie niet meedoet is zeker geen winnaar (ik ben het levende bewijs).
Dit wordt ongetwijfeld een zeer unieke belevenis en vind ook dat je ventje een prachtige ingeving had.

Veel amusement gewenst.

Gepost door: Luc | 10-11-07

Ik kom je een fijne maandag wensen.

Gepost door: Annick | 12-11-07

Heeey,
superleuk voor je hoor!!!

Fijne maandag, liefs

Gepost door: Suus | 12-11-07

De commentaren zijn gesloten.