01-05-08

aardappelpannenkoekjes

 
Aardappelpannenkoekjes met lentesalade

Ook de kinderen zullen dol zijn op deze variatie op de klassieke pannennkoek!

Overige
Tussendoortje
40 min. min
4 personen
Ingrediënten
  • 8 grote bloemige aardappelen
  • 150 g kleine
  • 1 blik gezouten ansjovis (250 g)
  • 100 g gemengde jonge sla
  • 7 eieren
  • 5 dl melk
  • 1 potje zure room
  • 0.5 rode ui
  • 1 bussel bieslook
  • arachideolie
  • peper en zout

Kook- en baktijd aardappelen: 20 min.
Bereidingstijd: 20 min.

Schil de aardappelen, gaar ze in de melk en maar er puree van. • Meng met de eieren en de gesnipperde bieslook tot een glad beslag. • Kruid met peper en zout. • Bak er goudbruine pannenkoekjes van in een antikleefpan met wat arachideolie. • Snijd de ui in halve maantjes en meng met de jonge sla, de ansjovis en de gehalveerde tomaten.
• Serveer de pannenkoekjes met de salade en een lepel zure room.

20:21 Gepost door madeliefje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: recept, aardappel, koekjes |  Facebook |

Commentaren

ziet er lekker uit !
maar gaan de kids de ansjovis lusten ?

Gepost door: fijnefrietjes | 01-05-08

Madeliefje Dat zie er heel lekker uit.En ik wens jullie een mooi zonnig weekend toe.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 02-05-08

Goede morgen Carina Dat ziet er lekker uit.
De kop van de week is er weer af.
Nog een fijne week verder
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | 05-05-08

De commentaren zijn gesloten.